02:29
25 januari 2022

Nieuw protocol kinderopvang: géén quarantaineplicht voor 0- tot 4-jarigen

Nieuw protocol kinderopvang: géén quarantaineplicht voor 0- tot 4-jarigen

Kinderen van 0 tot 4 jaar mogen wél naar de kinderopvang als een huisgenoot, of iemand met wie zij nauw contact hebben gehad, COVID-19 heeft. De quarantaineregels voor deze kinderen zijn per 15 oktober komen te vervallen. Ook is er een nieuwe versie van de beslisboom.

Het kabinet heeft het OMT-advies overgenomen om de verplichte quarantaine voor jonge kinderen te laten vervallen, omdat zij een erg kleine rol spelen in het overbrengen van COVID-19.

Vermijd contact met risicogroep
In het nieuwe protocol wordt wel geadviseerd deze kinderen zo min mogelijk in contact te brengen met mensen die een hoger risico lopen om (zeer) ernstig ziek te worden wanneer zij besmet worden met het coronavirus.

Lees verder via kinderopvangtotaal.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 7 april naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk.

Of kom leren over leiderschap in tijden van verandering tijdens de HCB Masterclasses Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC 2022  die starten op 24 maart bij Rudolf Magnus in Utrecht. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − 2 =