07:40
16 augustus 2022

Nicole Lucassen van Erasmus Universiteit Rotterdam is hoogleraar Kinderarmoede

Nicole Lucassen van Erasmus Universiteit Rotterdam is hoogleraar Kinderarmoede

Per 1 februari 2022 is pedagogisch wetenschapper dr. Nicole Lucassen benoemd tot bijzonder hoogleraar Kinderarmoede aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Zij zal onderzoek doen naar effectiviteit van interventies gericht op opgroeien in armoede. De leerstoel is ingesteld door de gemeente Rotterdam en Nationaal Fonds Kinderhulp en maakt onderdeel uit van het nieuwe Onderzoeksprogramma Kinderarmoede, waarin ook Hogeschool Rotterdam participeert. Dit meldt de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Armoede is een hardnekkig probleem dat veel gezinnen en opgroeiende kinderen raakt. In Nederland leeft 1 op de 13 kinderen in armoede, met uitschieters in grootstedelijke gebieden zoals Rotterdam waar 1 op de 6 kinderen opgroeit in armoede.

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 7 april 2022 naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang en Basisonderwijs’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager

Of kom leren over leiderschap in tijden van verandering tijdens de HCB Masterclasses Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC 2022  die starten op 24 maart bij Rudolf Magnus in Utrecht. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.