08:41
19 april 2024

‘Negativiteit bestrijd je met liefde, zo ontwricht je het spel’ – Racisme en etnisch profileren

Met boos worden over racisme en etnisch profileren bereik je niets, predikt rapper Typhoon (32). ‘Ik wil niet overkomen als de stereotiepe angry black man.’
Rapper Typhoon – echte naam Glenn de Randamie (32) – denkt dat hij in zijn leven ongeveer een keer of tien staande is gehouden door de politie. Afgelopen april: Typhoon wandelt ’s avonds op 200 meter van zijn huis in zijn geboortestad Zwolle als hij opeens de politie in zijn nek krijgt en een identiteitsbewijs moeten laten zien. ‘Het voelt zo vernederend, weet je. De bejegening was vijandig. Maar ja, ik kan op dat moment niet zoveel inbrengen. Ik ben boos en geïrriteerd, maar hoe meer ik dat uit, hoe meer ik hun reden geef om er een groter probleem van te maken. Pas toen ze mijn naam hoorden, toen ontspanden ze.’

Lees verder via de Volkskrant – ‘Negativiteit bestrijd je met liefde, zo ontwricht je het spel’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *