07:07
23 mei 2024

Miljoenennota 2023 – Goed nieuws voor kinderopvang en ouders

Miljoenennota 2023 – Goed nieuws voor kinderopvang en ouders

Vandaag heeft het kabinet bekend gemaakt dat écht alle werkende ouders erop vooruit gaan bij de ‘bijna gratis kinderopvang’. In het coalitieakkoord stond nog dat de overheid 95% gaat betalen, maar hierdoor zouden de laagste inkomens erop achteruitgaan. De laagste inkomensgroepen krijgen nu namelijk 96% vergoed. Het kabinet heeft dat vandaag aangepast. Dit lijkt een miniem verschil maar dat is het niet, het scheelt al snel €200-€400 per jaar.

Grote impact
Loes Ypma, voorzitter Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (not-for-profit) reageert enthousiast: “Dit is supergoed nieuws! Hierdoor kunnen we de ontwikkelingskansen, júist ook van kinderen van werkende ouders met de laagste inkomens, blijven stimuleren. Als maatschappelijke kinderopvang hebben we hier stevig voor gepleit. Deze aanpassing naar 4% ouderbijdrage lijkt klein, maar de impact ervan is juist voor deze ouders erg groot. Het maakt kinderopvang betaalbaar en eenvoudig voor álle jonge ouders en zorgt dat (meer) werken echt loont. Alle werkende ouders gaan er nu op vooruit, dat is goed voor de arbeidsmarkt als geheel. Kinderopvang is de motor van de emancipatie en de economie; door iedere pedagogisch professional kunnen zes ouders aan het werk. Niet onbelangrijk in deze tijd van personeelstekorten op de hele arbeidsmarkt.”

Lees verder via maatschappelijkekinderopvang.nl

Op zoek naar inspiratie voor je team op de basisschool, kinderopvang of IKC? En hoe je daarbij klantenergie, medewerker-energie en kind-energie benut? Kom 15 maart naar Utrecht voor de Nationale Directeurendag Kinderopvang & Basisonderwijs 2022 – Energieke Klantgerichte Organisaties georganiseerd door het Haags Congres Bureau en ondersteund door BMK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *