07:31
27 juli 2021

Meer ondermijnende criminaliteit in Amsterdam

Meer ondermijnende criminaliteit in Amsterdam

Het lijkt erop dat er in Amsterdam de afgelopen jaren een verschuiving is naar meer onzichtbare vormen van criminaliteit. Een groot deel van deze zogeheten ondermijning, een vermenging van de boven- en de onderwereld, heeft te maken met conflicten in de drugshandel. Dit leidt onder meer tot wapenhandel, het witwassen van drugsgeld en tot liquidaties.

Sociaal ingebed
Deze ontwikkelingen baren de driehoek van gemeente, politie en justitie zorgen, lieten ze maandag weten. Bij ondermijning is sprake van een wereld die crimineel van aard is, maar sociaal is ingebed in wijken en die buiten de greep en vaak buiten het zicht van overheden valt. Een belangrijk onderdeel van de aanpak is het afpakken van vermogen dat door misdaad is verkregen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vorig jaar op ruim 22 miljoen euro beslag laten leggen, tegen ruim 16 miljoen euro in 2016.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Wilt u leren hoe het veiligheisbeleid in 22 Europese steden is georganiseerd? En hoe u uw eigen veiligheidsbeleid verder kunt scherpstellen? Kom naar de colleges vanaf 7 maart in de reeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ van het Haags Congres Bureau

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − 13 =