10:57
09 december 2022

Maak beleid voor huisvesting van arbeidsmigranten

Maak beleid voor huisvesting van arbeidsmigranten

Hoe leg je voorwaarden voor goede huisvesting van arbeidsmigranten vast in lokaal beleid?

Auteur Daphne Bouman, Anne Heeger en Jeroen van der Velden
Verschijningsdatum oktober 2021
Omvang 4 pagina’s
Prijs gratis download

Steeds meer gemeenten realiseren zich dat het opstellen van beleid essentieel is voor goede huisvesting van arbeidsmigranten. En voor het versnellen van de realisering ervan. Eenduidig en helder gemeentelijk beleid ondersteunt niet alleen marktpartijen bij het opstellen van plannen voor de huisvesting. Een breed gedragen beleidskader zorgt ook voor minder willekeur en weerstand in de uitvoering. Met als resultaat, meer huisvesting voor arbeidsmigranten.

Met een beleidskader hoeven gemeenten en initiatiefnemers niet bij elke aanvraag opnieuw het gesprek te voeren of, en zo ja, waar en hoe huisvesting tot stand kan komen binnen de gemeentegrenzen. Inwoners zijn bang voor overlast in de wijk, milieuorganisaties willen niet dat in het groen wordt gebouwd en bedrijven willen niet dat er wordt gewoond op ‘hun’ bedrijventerrein. Om deze discussies voor te zijn, is het verstandig om een breed gedragen beleidskader op te stellen.

Lees verder via platform31.nl

Meer leren van Godfried van Gestel, Frank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 3-daagse HCB Cursus die start op 4 november 2022 met oa Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Werner van Herle. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.