12:49
14 juni 2021

Ksa: met ruim 1,7 miljoen euro recordhoogte aan boetes in 2018

Ksa: met ruim 1,7 miljoen euro recordhoogte aan boetes in 2018

De Kansspelautoriteit legde in 2018 23 sanctiebesluiten op: 7 bestuurlijke boetes, 12 lasten onder dwangsom en 4 lasten onder bestuursdwang. De door de Ksa in 2018 opgelegde boetes bedragen 1.709.800 euro. De toezichthouder op de markt voor de kansspelen legde niet eerder zo’n hoog bedrag aan boetes op.

Bankbiljetten pixabayVan de 7 bestuurlijke boetes werden er 5 opgelegd in verband met het aanbieden van online kansspelen aan Nederlandse consumenten. De beboete partijen waren Bet-at-Home (juli), Corona (augustus), Mr Green (september), CyberRock/Honeydew (november) en WHG International (december). Onder de huidige Wet op de kansspelen is het niet mogelijk een vergunning te krijgen voor het aanbieden van online kansspelen. In de Eerste Kamer ligt momenteel het Wetsvoorstel Kansspelen op afstand, dat dit onder strikte voorwaarden wel mogelijk maakt.

Lees verder via kansspelautoriteit.nl

Leren over hoe je het burgerperspectief en het perspectief van de professional integreert in je toezichtbeleid en praktijk? Kom 20 maart naar het Nieuwspoort Seminar ‘Toezicht in Transitie 2019 – Perspectieven op toezicht’ met o.a prof. dr. Ian Leistikow (EUR en IGJ) , Paul van Dijk (zelfstandig adviseur), Wilma Boevink (Universiteit Maastricht en Trimbos-instituut) en Olof King (Consumentenbond)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + vijf =