11:09
03 december 2022

Kotsslot moet fietsendief nekken

Weer een dure fiets gestolen. Om ziek van te worden, moeten twee ondernemers uit San Francisco gedacht hebben. Het duo kroop aan de ontwerptafel om met een slot op de proppen te komen waar fietsendieven misselijk van worden.

Wie het slot probeert te kraken, krijgt een spray in het gezicht gespoten, waardoor dieven spontaan moeten overgeven. Dat is de droom van de bedenkers van SkunkLock, zo meldt The Guardian.

„We hebben onze buik vol van fietsendieven”, legt Daniel Idzkowski, een van de bedenkers van het kotsslot, uit. „De maat was vol toen een vriend van ons zijn dure elektrische fiets parkeerde en even ging lunchen. Toen hij even later terugkwam was zijn rijwiel kwijt. Zelfs het duurste slot is door een doortrapte fietsendief zo door te knippen.”

Samen met zijn collega uitvinder, Yves Perrenoud, kwam Idzkowski op het idee van het U-vormig kotstslot. In het slot, gemaakt van carbon en staal zit een holte gevuld met een misselijkmakend mengsel van drie gassen.

„Je moet er vrijwel direct van braken en je krijgt het moeilijk met ademen”, zegt Idzkowski. „De symptomen zijn het best te vergelijken met pepperspray.”

Het slot is nog niet op dieven getest. Maar een test met een clubje vrijwilligersboeven wijst uit dat je je vanaf een afstand van ruim een halve meter al behoorlijk beroerd voelt.

Wanneer en of het spuugslot er komt is nog niet zeker. De ondernemers zijn nog bezig met hun crowdfundingcampagne.

Bron: Telegraaf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.