10:11
21 april 2024

KNVB legde sinds corona voor tonnen boetes op aan voetbalclubs

KNVB legde sinds corona voor tonnen boetes op aan voetbalclubs

De KNVB heeft in de twee voetbalseizoenen sinds de coronaperiode 167 keer een straf opgelegd aan clubs in verband met incidenten met en door supporters. Dat is heel veel meer dan de 29 gepubliceerde sancties in de twee seizoenen die aan corona vooraf gingen, al werden toen de schikkingen nog niet openbaar gemaakt. In totaal is voor 919.875 euro aan boetes opgelegd. Een en ander blijkt uit onderzoek van de NOS.

Het is al langer bekend dat het supportersgeweld sinds corona sterk is toegenomen, maar tot dusverre ontbrak een helder overzicht van alle incidenten. Het gaat om zaken als het afsteken van vuurwerk, het gooien van bier en voorwerpen op het veld, het belagen van spelers en scheidsrechters, brandstichting, vernieling, spreekkoren, spandoeken, het bestormen van het veld en vechten met de mobiele eenheid.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over de integrale aanpak van veelplegers, verwarde personen en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2023’ die start op 3 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over wet- en regelgeving, waaronder (online) gebiedsverboden van Jan van der Grinten, advocaat bestuursrecht bij Van Doorne en over hoe je adequaat reageert op een situatie die dreigt te escaleren van lector en hoogleraar Otto Adang van de Politieacademie en de Rijksuniversiteit Groningen? Kom naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ die start op 9 november 2023 in Den Haag. Verder met Frank van Summeren, RONT Management Consultants en Toon Ruiken, Nationale Politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *