12:40
09 februari 2023

Kinderopvangmedewerkers ervaren hoge werkdruk, aandacht voor kinderen verslapt

Kinderopvangmedewerkers ervaren hoge werkdruk, aandacht voor kinderen verslapt

Negen op de tien kinderopvangmedewerkers (92 procent) ervaren een hoge werkdruk. Dat zegt FNV Zorg & Welzijn. “Te weinig collega’s en te veel kinderen op een groep zijn volgens een overgrote meerderheid de belangrijkste veroorzakers van de werkdruk”, stelt de bond na een onderzoek onder bijna 5500 medewerkers. “Daarnaast spelen de hoeveelheid administratief werk en niet-groepsgebonden werkzaamheden een grote rol.”

De situatie gaat volgens de onderzoekresultaten ten koste van de aandacht voor en de educatieve en sociale ontwikkeling van de kinderen. “Ook maken oververmoeide medewerkers sneller fouten.” Het type opvang maakt niet uit.

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 9 juni naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *