11:01
13 augustus 2022

Kinderen en ouders tevreden over IKC

Kinderen en ouders tevreden over IKC

Directies en teams van IKC’s zijn enthousiast over hun manier van werken, bleek uit eerder onderzoek. Maar hoe zit het met kinderen en ouders? Om daar achter te komen is kwalitatief onderzoek gedaan bij kinderen en ouders van vier koplopers die terugkijken op hun ervaringen op het IKC.

De Kennistafel van Pact voor Kindcentra vroeg Dorien Petri en Jeanette Doornenbal (lectoraat Jeugd, Educatie en Samenleving van de Hanzehogeschool Groningen) hoe kinderen het leven, spelen en leren in een IKC ervaren. Ze deden onderzoek onder kinderen die hun basisschooltijd hebben doorgemaakt op een van IKC-koplopers (Laterna Magica, Mondomijn, Het Talent en Campus Columbus). Achttien kinderen en hun ouders zijn via diepte-interviews ondervraagd over de bouwstenen van een IKC (het gebouw; de leef-speel- en leergemeenschap; kinderen en ouders denken mee, doen mee en dragen bij; brede doelen breed aanbod; leren op maat; kindnabije hulp en van jongs af aan hele dag, hele jaar door).

Lees verder via kinderopvangtotaal.nl

Op 7 oktober is de 5e editie van het HCB Live + Online Seminar Checklist Kinderopvang – Bent u klaar voor de toekomst? Door Yvette Vervoort, Wilma van Harten, onderzoeker bij het lectoraat ‘Leiderschap in onderwijs en opvoeding’, Windesheim Flevoland, Martin van Osch, Directeur-bestuurder, Waarborgfonds & Kenniscentrum Ruimte-OK en Marius van Rijswijk, Management consultant bij Verdonck, Klooster & Associates (VKA) wordt u in 10 kwartier weer bijgepraat over actuele ontwikkelingen en trends.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.