04:06
08 december 2022

Expired: Aanpak misdaad in buitengebied hoger op prioriteitenlijst van gemeenten Keurmerk tegen oprukkende criminaliteit in buitengebieden

Woensdag 30 maart wordt in de Gelderse gemeente Bronckhorst de eerste intentieverklaring ‘Keurmerk Veilig Buitengebied (KVB) Hengelo/Vorden’ getekend. Dat maakt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid plaats.

Diefstal, drugsafval en hennepkwekerijen. Boerenbedrijven en tuinders krijgen volgens het CCV steeds vaker te maken met criminele activiteiten. In het ‘Keurmerk Veilig Buitengebied’ Hengelo/Vorden slaan publieke en private partijen de handen ineen om de oprukkende criminaliteit in agrarische buitengebieden het hoofd te bieden.De lijntjes moeten volgens het instituut kort zijn. Burgers moeten weten bij wie ze terecht kunnen. Dat is ook een doel van het proefproject: kennismaken zodat betrokkenen elkaar makkelijk kunnen vinden als dat nodig is”, zegt Hendrik-Jan Kaptein van het CCV in De Gelderlander. Het CCV brengt de publiek-private partijen bij elkaar en helpt bij het gezamenlijk zetten van de noodzakelijke stappen voor meer veiligheid in het buitengebied.
Het samenwerkingsverband bestaat uit de gemeente Bronckhorst, politie, brandweer, het OM, Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO), Cumela, Agrio en het CCV.

Bron: Beveiligingsnieuws

Lees verder via

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.