10:02
14 juni 2021

Kabinet: geen aparte toezichthouder en geen meldplicht voor overheidsalgoritmes

Kabinet: geen aparte toezichthouder en geen meldplicht voor overheidsalgoritmes

Kabinet werkt aan normenkader voor overheidsalgoritmen.

Het kabinet gaat geen aparte toezichthouder instellen voor het gebruik van algoritmen door de overheid. Dat hebben minister Dekker voor Rechtsbescherming, staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat in april bekendgemaakt in een brief aan de Tweede Kamer. Als reden geven ze dat dit tot overlap en concurrentie met bevoegdheden van bestaande toezichthouders leidt. Ook komt er geen meldplicht voor ingrijpende overheidsalgoritmes, aldus de drie politici.

Lees verder via agconnect.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die online plaatsvindt op 2 december 2020 vanuit het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Volg 10 november online de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 8 =