01:03
22 februari 2024

Jongeren over sociale media en groepsdruk bij geweld in ‘Angry Young men, de podcast’

Jongeren over sociale media en groepsdruk bij geweld in ‘Angry Young men, de podcast’

De afgelopen weken heeft een groep Rotterdamse jongeren in ’t Klooster in Feijenoord gewerkt aan ‘Angry Young Men, de podcast’. In deze zesdelige serie lichten de jongeren het onderwerp ‘veiligheid en onveiligheid’ uit, vanuit hun eigen perspectief. Dit doen ze middels interviews met interessante gasten én in gesprekken met elkaar. Deze week de tweede aflevering.

Wanneer zou jij iets crimineels doen? In deze tweede aflevering van ‘Angry Young Men, de podcast’ bespreken Walid en Adem wanneer zij dit zouden doen. Criminoloog Robby Roks vertelt over de rol van groepsdruk en sociale media bij geweld onder jongeren, wijkagent Corine komt aan bod over de voorstelling en wat zij ziet in haar werk en Mo van welzijnsorganisatie SOL in de Afrikaanderwijk praat over zijn omgang met jongeren in de wijk. Een bomvolle aflevering dus.

Lees en luister verder via openrotterdam.nl

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 4 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over de integrale aanpak van verwarde personen en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *