07:00
18 april 2021

Jongeren in de jeugdhulp: ‘hoor mij, informeer mij en leer mij!’

Jongeren in de jeugdhulp: ‘hoor mij, informeer mij en leer mij!’

Eindeloos wachten, je niet gehoord voelen en niet weten wat je rechten zijn. Dit zijn bevindingen uit een onderzoek dat de gemeentelijke kinderombudsman in de regio Rotterdam deed naar ervaringen van jongeren in de jeugdhulp. ‘Ik voel mij geen mens meer, maar een pakketje dat moet worden afgeleverd.’

Jongeren geven aan dat zij door het wachten eenzaam raken en depressief, zoals Jessie bijvoorbeeld. Zij heeft psychische problemen. Vanwege een angststoornis durft zij het huis niet uit. De huisarts heeft haar verwezen naar een GGZ-instelling.

Lees verder via sociale vraagstukken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *