08:15
06 februari 2023

Jeugdcriminaliteit verhardt, maar eigenlijk onderzoekt niemand waarom

Jeugdcriminaliteit verhardt, maar eigenlijk onderzoekt niemand waarom

Van wapenbezit en gewapende overvallen tot moord en doodslag: zware criminaliteit onder jongeren neemt de afgelopen jaren toe. Maar gedegen onderzoek naar de achterliggende redenen is er niet. En daar moet verandering in komen, vinden organisaties en deskundigen op het gebied van jeugdcriminaliteit.

Jeugdcriminaliteit in het algemeen neemt al jaren af. Maar de misdrijven die worden gepleegd worden wel ernstiger. Toch is er geen onderzoek naar de achterliggende redenen van die trend. “Zorgelijk”, vindt criminoloog Robby Roks. Hij is verbonden aan de Erasmus Universiteit en pleit voor meer onderzoek naar hoe het kan dat jongeren steeds zwaardere delicten plegen.

Lees verder via nu.nl

Leren en reflecteren als burgemeester, wethouder, hoofd van politie, officier van justitie of hoofd OOV op veiligheidsthema’s als mensenhandel, cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *