02:53
30 juni 2022

Jarenlange celstraffen en forse geldboetes geëist tegen verdachten van invoer duizenden kilo’s cocaïne en witwassen

Jarenlange celstraffen en forse geldboetes geëist tegen verdachten van invoer duizenden kilo’s cocaïne en witwassen

De officieren van justitie hebben vandaag celstraffen tot veertien jaar geëist tegen tien mannen die ervan verdacht worden in anderhalf jaar tijd ruim 6.800 kilo cocaïne te hebben ingevoerd. Daarnaast worden ze verdacht van witwassen en van deelname aan een criminele organisatie. De officieren eisten tegen alle verdachten naast de celstraffen ook geldstraffen variërend van 10.000 tot 100.000 euro. Behalve de tien mannen stond een autoverhuurbedrijf voor de rechter, daartegen eisten de officieren een geldboete van 70.000 euro en verbeurdverklaring van alle in beslaggenomen auto’s.

De tien mannen, in leeftijd variërend van 23 tot 40 jaar en voornamelijk afkomstig uit Amsterdam en Rotterdam, worden verdacht van handel en grootschalige invoer van verdovende middelen via de havens van Antwerpen en Rotterdam. Ze werden in november 2020 aangehouden, inmiddels zit geen van hen meer vast.

Berichtendienst Sky ECC
Politie en OM hebben in deze zaak een uniek kijkje gekregen in zowel de organisatie als in de positie van iedere verdachte. Dat is naast de inzet van andere opsporingsmiddelen mede te danken aan het grootschalige internationale onderzoek Argus waarin het politie en OM is gelukt toegang te krijgen tot honderden miljoenen berichten van gebruikers van Sky ECC. In maart 2021 maakten politie en OM dat bekend. Ook de verdachten in de zaak die deze dagen door de Amsterdamse rechtbank wordt behandeld, maakten van deze berichtendienst gebruik.

Lees verder via om.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.