10:04
24 mei 2020

Jaarverslag en Toezichtagenda Ksa: Wet Koa prioriteit

Jaarverslag en Toezichtagenda Ksa: Wet Koa prioriteit

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft vandaag (20 maart 2020) haar Jaarverslag 2019 (pdf, 7.1 MB) en de Toezichtagenda 2020 (pdf, 216 kB) gepubliceerd. Uit beide documenten blijkt dat werkzaamheden in het kader van de Wet Kansspelen op afstand prioriteit hebben en veel capaciteit vragen.

Voorzitter van de raad van bestuur René Jansen spreekt in het Jaarverslag over 2019 als een ‘historisch jaar’, omdat in dit jaar de beslissing werd genomen tot modernisering van het Nederlandse kansspelbeleid. In februari 2019 nam de Eerste Kamer het Wetsvoorstel Kansspelen op afstand (Koa) aan. Dit is een aanvulling en wijziging van de Wet op de kansspelen uit 1964, het huidige wettelijke kader van de Ksa.

Modernisering
De nieuwe wet, die waarschijnlijk 1 januari 2021 van kracht wordt, legaliseert en reguleert online gokken en stelt aanvullende eisen wat betreft verslavingspreventie. Die gaan gelden voor aanbieders van alle risicovolle kansspelproducten, zowel online als landgebonden. Ksa-voorzitter René Jansen schrijft dat de consument gebaat is bij de modernisering. ‘Het verbod op online kansspelen is bijna niet meer te handhaven. In een gereguleerde markt is de Ksa veel beter in staat de consument te beschermen, doordat kansspelaanbieders onder toezicht staan. Dat de consument gebaat is bij strenge, duidelijke eisen op het gebied van verslavingspreventie, hoeft nauwelijks nadere toelichting. Mensen beleven plezier aan kansspelen, maar gokken is ook risicovol.’

Lees verder via kansspelautoriteit.nl

Meer leren over toezichtstrategieën? Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die plaatsvindt op 30 september 2020 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *