06:38
03 oktober 2022

Internationale intel-actie ontmaskert drugscriminelen

Internationale intel-actie ontmaskert drugscriminelen

Sinds 2015 levert de Landelijke Eenheid van de politie een bijdrage aan de internationale operatie ‘Troika’. In deze operatie onderzoeken verschillende Europese opsporings-, en handhavingsdiensten transportbedrijven die criminelen in staat stellen harddrugs naar Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk te smokkelen. Door onder meer de bijdrage van de Nederlandse politie vonden tientallen aanhoudingen in verschillende Europese landen plaats en werd in totaal 11.640 kg verdovende middelen in beslag genomen.

Deze operatie, waarin de Nederlandse politie samenwerkt met Europol en met de politie en douane in Noorwegen, Zweden, Denemarken, en het Verenigd Koninkrijk, leidde tot de identificatie van talloze verdachten. In totaal zijn 62 personen aangehouden, waarvan meerderen ondertussen veroordeeld zijn tot gevangenisstraffen voor het smokkelen van drugs.

Intel
Door de nabijheid van grote havens en een goede infrastructuur is Nederland aantrekkelijk voor drugscriminelen. Drugs dat naar Nederland is vervoerd of in Nederland is geproduceerd, worden onder andere door middel van vrachtwagens naar andere landen verspreid. Als politie willen we het misbruiken van de transportsector door criminelen voor het vervoeren van drugs tegengaan. De informatiedienst van de Landelijke Eenheid (DLIO) verzamelde samen met de andere betrokken landen continu informatie over criminele activiteiten, verdachte situaties en signalen binnen de transportbranche. Deze informatie werd geduid en gebruikt om onderzoeken en controles op te zetten.

Lees verder via politie.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.