04:31
28 september 2022

In Deurne en Liessel hebben mensen slapeloze nachten over toekomstige buren en de oplossing lijkt zo simpel

In Deurne en Liessel hebben mensen slapeloze nachten over toekomstige buren en de oplossing lijkt zo simpel

In Liessel zijn ze niet welkom, de 50 arbeidsmigranten op ’t Zand. In Deurne ziet een groep bewoners de 90 arbeidsmigranten in de verpleegstersflat liever blijven. Maar juist daar moeten ze binnenkort vertrekken. ,,Eén en één is twee”, zo klinkt het vanuit Liessel. ,,De zorgen in de twee buurten kunnen worden opgelost.” Maar dat is een misvatting, aldus de gemeente Deurne.

In twee buurten zitten mensen al tijden in de stress over hun leefomgeving. In Deurne zijn twaalf mensen bezorgd over de bouw van sociale huurwoningen in de verpleegstersflat, waarvan ze veel overlast verwachten. Veel liever zien ze dat de 90 arbeidsmigranten die er nu wonen gewoon blijven zitten.

Lees verder via ed.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 11 maart 2021 met Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Wiebo Kersten. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Meer leren over een goede omgang met woonwagenlocaties in de praktijk? Kom naar de 3-daagse HCB Cursus die start op 8 april.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.