02:30
08 augustus 2022

Impressie Seminar Checklist Kinderopvang op 14 juni 2017

Impressie Seminar Checklist Kinderopvang op 14 juni 2017

Op 14 juni 2017 jl. werd de geheel nieuwe editie van het seminar ‘Checklist Kinderopvang’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau te Nieuwspoort. De sprekers tijdens dit seminar waren Yvette Vervoort en Tony Weggemans.
Aanwezig waren zo’n 40 aanbieders van kinderopvang uit het hele land.

Het seminar was verdeeld in 10 blokken die samen de Checklist vormde. Gedurende de presentaties van Yvette legde zij de nadruk voornamelijk op de ontwikkeling van de kinderopvang. Zij besprak onder anderen het landelijk curriculum voor de kinderopvang, het integraal kind centrum en brede buurtscholen.

De presentaties van Tony Weggemans gingen specifiek over de bedrijfsvoering en de wet- en regelgeving binnen de kinderopvang. In 2020 zal de financiering van de kinderopvang veranderen. De financiering zal via de Dienst Uitvoering Onderwijs, ofwel DUO, gebeuren. Tony besprak kansen en risico’s.

Tijdens het seminar was er voldoende ruimte voor gesprekken met elkaar. De sprekers brachten verschillende stellingen in de groep waardoor het publiek werd uitgedaagd om met elkaar in discussie te gaan. De toekomst van de kinderopvang was het laatste gespreksonderwerp. Hierin stond centraal wat voor type organisatie de kinderopvang uiteindelijk moet worden, blijft dit een private organisatie met publieke financiering? Of zal het een hybride organisatie worden? De seminar werd afgesloten met een gezellige borrel aan de bar bij Nieuwspoort.

Quote van een deelnemer
‘De sprekers hadden visie, kennis en ervaring. Zij konden dit goed overbrengen aan het publiek.’ Hennie Redel, Solidoe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.