04:05
22 september 2023

Illegale bewoning, fraude aan de elektrameter en onveilige situaties aan het licht bij controle Pascalstraat in Purmerend

Illegale bewoning, fraude aan de elektrameter en onveilige situaties aan het licht bij controle Pascalstraat in Purmerend

Een integrale veiligheidscontrole op een deel van de Pascalstraat in Purmerend heeft dinsdag zijn vruchten afgeworpen. De controleurs ontdekten illegale bewoning, fraude aan elektrameters en brandonveilige situaties.

De controleurs klopten aan bij 31 panden in de straat op het Purmerendse bedrijventerrein Baanstee. Op één adres was illegale bewoning. Verschillende eigenaren of gebruikers hadden zich schuldig gemaakt aan bouwovertredingen en er was ook sprake van brandonveilige situaties. De controle is een samenwerking tussen de gemeente Purmerend en verschillende partners, zoals de politie, PWN, Liander en Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.

Bij drie bedrijven bleek sprake te zijn van fraude aan de elektrameter. Liander heeft ervoor gezorgd dat de fraude is hersteld. De gebruikers krijgen hiervoor nog een naheffing. Bij twee panden was sprake van bouwovertredingen. De eigenaren of gebruikers krijgen daarover nog een brief, en indien nodig vindt een hercontrole plaats. In één geval wordt nader onderzoek ingesteld naar de opslag van goederen, waaronder accu’s.

De Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland heeft diverse overtredingen waargenomen, zoals het ontbreken van (goedgekeurde) blusmiddelen of rookmelders. Twee gebruikers hebben overtredingen direct opgelost door het laten keuren van het blusmiddel en het aanschaffen en plaatsen van rookmelders.

Lees verder via noordhollandsdagblad.nl

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder bedrijventerreinen)? Kom naar de HCB Cursus die start op 4 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *