04:52
02 oktober 2022

‘Hou moeder en kind in beeld na opvangverblijf’

‘Hou moeder en kind in beeld na opvangverblijf’

Het ontbreken van continuïteit in de zorg en ondersteuning is een groot risico voor terugval in problematiek en voor de veiligheid van moeders en kinderen die de vrouwenopvang verlaten. Dit concluderen de vijf inspecties van het Toezicht Sociaal Domein/Samenwerkend Toezicht Jeugd in het rapport ‘Moeder en kind verlaten vrouwenopvang: (wie) is dat een zorg?’.

De inspecties vinden dat moeder en kind, ook na hun verblijf in de opvang, in het oog gehouden moeten worden. Regisseurs en de ketenpartners hebben hierbij een belangrijke rol. Verder zou de vrouwenopvang de organisaties die vervolghulp bieden, al moeten betrekken voordat moeder en kind de opvang verlaten. Dit vermindert het risico op het ontstaan van stagnaties, bijvoorbeeld bij het regelen van een uitkering, de aanpak van schulden, dan wel het inschakelen gespecialiseerde zorg, zoals GGZ of jeugdhulp.

Lees verder via huiselijk geweld en Rapport ‘Moeder en kind verlaten de vrouwenopvang. (wie) is dat een zorg?’  via inspectievenj.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.