06:11
24 juni 2021

Hoogleraar VU Amsterdam: ‘Wet kwaliteitsborging rijp voor sloop’

Hoogleraar VU Amsterdam: ‘Wet kwaliteitsborging rijp voor sloop’

De Eerste Kamer doet er verstandig aan tégen de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen te stemmen. Dat stelt Richard Neerhof, hoogleraar bestuursrecht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij waarschuwt voor “enorme gevechten over de vraag wie straks waar verantwoordelijk voor is.”

Anderhalf jaar nadat de stemming in de senaat op het allerlaatste moment werd afgeblazen, worden er hele weddenschappen om afgesloten. Stemt de Eerste Kamer voor of tegen de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen?

Lees verder via cobouw.nl

Meer leren over hoe je verschillende perspectieven op toezicht een plaats geeft in je beleid en praktijk? Deze vraag staat centraal tijdens het Nieuwspoort Seminar ‘Toezicht in Transitie 2019 – Perspectieven op toezicht’ met oa prof. dr. Ian Leistikow (EUR, IGJ), Paul van Dijk (zelfstandig adviseur), Olof King (Consumentenbond), Annemarije Schoonbeek (Colegal) en Wilma Boevink (Universiteit Maastricht, Trimbos-instituut). Op 20 maart in Nieuwspoort Den Haag en georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + twintig =