09:02
17 juni 2024

Hoogleraar Pieter Tops over aanpak ondermijnende criminaliteit: ‘We moeten strenger zijn voor elkaar’

Hoogleraar Pieter Tops over aanpak ondermijnende criminaliteit: ‘We moeten strenger zijn voor elkaar’

Als we de ondermijnende criminaliteit het hoofd willen bieden, zullen we strenger moeten zijn voor elkaar. Die boodschap bracht onderzoeker Pieter Tops dinsdagavond tijdens een digitale themabijeenkomst in Helmond.

Tops is bijzonder hoogleraar Ondermijningsstudies aan de Universiteit Leiden. Hij geldt als een autoriteit op het gebied van de ontregelende criminaliteit. Schreef daarover samen met journalist Jan Tromp het boek De Achterkant van Nederland.

Helmond heeft net als veel grotere steden te kampen met ondermijnende (drugs)criminaliteit. De aanpak van de boeven zelf is een zaak van politie en justitie. Maar proberen te voorkomen dat jongeren de criminaliteit in rollen, is in feite een zaak van iedereen, stelde Tops.

Lees verder via bd.nl

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Doe 9 juni mee met het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *