03:58
09 juni 2023

‘Hij had de politie moeten waarschuwen’, boer krijgt straf voor rol bij drugslab

‘Hij had de politie moeten waarschuwen’, boer krijgt straf voor rol bij drugslab

Een boer uit Vragender hoeft niet meer de cel in voor een groot drugslab dat ruim een jaar geleden in zijn varkensschuur is gevonden. De rechter in Zutphen heeft hem veroordeeld tot twaalf maanden cel, waarvan elf voorwaardelijk. Maar die ene maand heeft de man al in voorlopige hechtenis gezeten. Wel krijgt de man een maximale taakstraf van 240 uur en moet hij in behandeling voor zijn psychische situatie.

Justitie had een jaar cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk, geëist. De varkenshouder zelf beweerde bedreigd en onder druk gezet te zijn om zijn schuur te verhuren aan criminelen.

Het lab -een cocaïnewasserij- zat in een afgetimmerd deel achterin een varkensschuur van de boerderij in Vragender. Het was ook ingericht als woonruimte.

Lees verder via omroepgelderland.nl

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *