01:33
09 december 2021

Heerlen en Kerkrade nemen controles wietteelt in eigen hand

Heerlen en Kerkrade nemen controles wietteelt in eigen hand

De gemeenten Heerlen en Kerkrade gaan samen strenger controleren op de aanwezigheid van wietplantages in loodsen, containers en bedrijfsgebouwen. Dat maakten de burgemeesters Emile Roemer van Heerlen en Jos Som van Kerkrade dinsdag bekend.

Tot nog toe controleert de politie panden alleen bij een concrete verdenking. Maar de gemeenten nemen de controles in eigen hand. Zij gaan op grote schaal alle gebouwen inspecteren die mogelijk geschikt zijn voor wietteelt. Hiervoor is voor de komende drie jaar ruim 1.5 miljoen euro beschikbaar gesteld vanuit het landelijke ondermijningsfonds. De gemeenten gaan hiermee acht controleurs aanstellen. Zodra deze handhavers er in de loop van 2019 zijn, beginnen de controles.

Lees verder via gemeente.nu

Meer leren over burgeropsporing of over actueel openbare orderecht? Kom naar het Nieuwspoort Seminar ‘De Veilige Gemeente 2019 – Burgers in opsporing’ in Perscentrum Nieuwspoort op 11 april of vanaf 3 april naar de HCB Seminarreeks ‘Juridische Update 2019 voor overheidsjuristen’ bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag. Beide georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × twee =