04:19
25 juni 2021

Haven Harlingen aantrekkelijk voor georganiseerde criminaliteit door tekort aan toezicht

Haven Harlingen aantrekkelijk voor georganiseerde criminaliteit door tekort aan toezicht

De havens in het Noorden van Nederland, waaronder ook die van Harlingen, zijn aantrekkelijk voor de georganiseerde criminaliteit. Dat komt onder andere doordat er maar beperkt toezicht is en de havens grotendeels openbaar zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Pro Facto, in opdracht van het Onderzoeksprogramma Politie en Wetenschap.

Echte concrete informatie heeft de politie niet over georganiseerde criminaliteit in de havens van Harlingen, Lauwersoog, Delfzijl en Eemshaven, maar er zijn wel vermoedens dat er sprake van is. “Niemand weet eigenlijk wat er zich afspeelt in de havens. Er worden niet zo veel controles gehouden en er is niet zo veel toezicht”, legt directeur Nico Struiksma van Pro Facto uit. “Wat ook bijzonder is, is dat de havens, voornamelijk die van Harlingen, erg toegankelijk zijn. Je kunt er dag en nacht op.”

Lees verder via omropfryslan.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak van ondermijning? Kom 13 november naar de geheel nieuwe editie van ons half-jaarlijks HCB Live + Online Seminar ‘De Veilige Gemeente 2020/2021 – Geïntegreerde aanpak van ondermijnende georganiseerde criminaliteit’ met oa Leonie Willemsen, Programmamanager Ondermijning Gemeente Tilburg, Freek Pecht, Eenheidscoördinator synthetische drugs, Politie Zeeland-West-Brabant en Frank van Summeren, RONT Management Consultants

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + 4 =