03:11
02 oktober 2023

Harderwijk, Ermelo en Putten slaan handen ineen tegen criminaliteit in buitengebied

Harderwijk, Ermelo en Putten slaan handen ineen tegen criminaliteit in buitengebied

Een aantal partijen uit de gemeenten Harderwijk, Ermelo en Putten heeft een intentieverklaring getekend in het kader van Veilig Buitengebied. Het doel van Veilig Buitengebied is gezamenlijk zorgen voor een veilig en leefbaar buitengebied waar criminele activiteiten zoveel mogelijk worden voorkomen, tijdig worden herkend en aangepakt.

De drie gemeenten Harderwijk, Ermelo en Putten, LTO (land- en tuinbouworganisatie), de Omgevingsdienst Noord-Veluwe, het Waterschap, Wildbeheer (eenheid Veluwe Noordwest en eenheid Nijkerk e.o.) de Politie en de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland bundelen hun krachten in de verklaring. Het proces wordt begeleid door Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland. De samenwerking tussen de partijen vormt de basis voor de aanpak van het buitengebied. Volgens de gemeenten zorgt de samenwerking voor korte lijnen en verbetert het de onderlinge communicatie. Door informatie beter te delen, kunnen gerichte maatregelen worden genomen.

Verder lezen via rtvnunspeet.nl

Meer leren over publiek-private samenwerking tegen ondermijning? Doe 17 mei online mee met het HCB College Publiek-private samenwerking tegen ondermijnende georganiseerde criminaliteit door prof. dr. Bob Hoogenboom, Nyenrode Business University, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over de integrale aanpak van veelplegers, verwarde personen en stelselmatig daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2023’ die start op 25 mei in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *