03:21
09 juni 2023

Hanzo van Beusekom, AFM: ‘Toezicht houden is balanceren’

Hanzo van Beusekom, AFM: ‘Toezicht houden is balanceren’

Dat de AFM te veel nadruk zou leggen op compliance vindt Hanzo van Beusekom, sinds dit voorjaar binnen het AFM-bestuur verantwoordelijk voor het toezicht op accountants, “onterecht”.

“De AFM kijkt naar de kwaliteit op drie verschillende niveaus”, stelt Van Beusekom in een interview in het magazine Accountant. “Wat zien we op het gebied van cultuur en gedrag in het bestuur van accountantsorganisaties? Hoe zit het systeem van kwaliteitsbeheersing in elkaar? En hoe ziet de kwaliteit van de dossiers er uit?”

Lees verder via accountant.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die online plaatsvindt op 2 december 2020 vanuit het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Volg 10 november online de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *