02:23
17 juni 2021

Grote verschillen in risicogericht toezicht bij toezichthouders

Grote verschillen in risicogericht toezicht bij toezichthouders

Toezichthouders geven op verschillende manieren invulling aan risicogericht toezicht. 6 Factoren hebben daarbij invloed op de keuze voor een meer open of gesloten aanpak. Dat concluderen onderzoekers Ewald de Bruijn en Geert Teisman (Erasmus Universiteit Rotterdam) in hun vergelijkingsonderzoek ‘Prioritering bij toezichthouders’ dat ze uitvoerden onder de vlag van het programma Handhaving en Gedrag. Het draagvlak voor de geprioriteerde risico’s wordt groter als toezichthouders hierbij impliciete kennis van medewerkers meenemen. Naarmate risico’s complexer en controversiëler zijn, is de kans op draagvlak kleiner.

Lees verder via hetccv.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die online plaatsvindt op 2 december 2020 vanuit het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Volg 10 november online de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − 4 =