11:41
22 juni 2021

Grote hoeveelheden geld en verdovende middelen aangetroffen

Grote hoeveelheden geld en verdovende middelen aangetroffen

In een onderzoek naar criminelen die zich bezighouden met harddrugshandel en witwassen, hebben de recherche van Limburg en de Landelijke Recherche op zaterdag 13 juni op meerdere locaties in Limburg doorzoekingen verricht. Op vijf locaties in Maastricht en Meerssen werden invallen gedaan en hierbij zijn twee verdachten aangehouden en grote hoeveelheden geld en verdovende middelen aangetroffen.

Het onderzoek werd uitgevoerd in intensieve samenwerking tussen de recherche van Limburg en de Landelijke Recherche. Zaterdagavond werd er door de politie gelijktijdig binnengevallen in panden in Maastricht en Meerssen. Hier zijn twee verdachten aangehouden, twee mannen uit Maastricht in de leeftijd van 30 en 33 jaar oud. Vervolgens is in panden uitvoerig gezocht naar bewijsmateriaal, drugs en geld. Omdat we weten dat criminelen vaak hele inventieve manieren hebben om bijvoorbeeld geld of verdovende middelen te verstoppen, werden drugs-en geldhonden ingezet. Uiteindelijk werden er enkele honderdduizenden euro’s aangetroffen en vermoedelijk zo’n twintig kilo cocaïne. Ook zijn een geldtelmachine, een sealapparaat en een auto in beslag genomen.

Lees verder via politie.nl

Meer leren? Volg 24 juni het online seminar De Veilige Gemeente Online Summer Special 2020/2021 – Ondermijning aanpakken tijdens en na de lockdown. Met topsprekers prof. dr. Hans Boutellier (VU en Verwey-Jonker Instituut), Shanna Mehlbaum (Mehlbaum Onderzoek & Advies), Arnout de Vries (TNO, Heidie Pols (Haags Economische Interventie Team) en Krista Schram (Hogeschool Inholland).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − negentien =