11:08
28 juni 2022

Groep achter hackaanval gemeente Buren bekend

Groep achter hackaanval gemeente Buren bekend

De groepering die de hackaanval op de gemeente Buren uitvoerde is bekend, maar de naam wordt op last van de politie nog niet bekendgemaakt.

De naam van de groepering die de hackaanval op de gemeente Buren uitvoerde is bekend, net als om welke ransomware-soort het gaat. Toch wil staatssecretaris Alexandra van Huffelen de naam van de groepering niet delen, ‘in overleg met politie, Openbaar Minister en de Informatiebeveiligingsdienst (IBD). ‘Het is duidelijk dat het hier gaat om een groepering die internationaal veel slachtoffers maakt.’

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer leren over nepnieuws, digital surveillance, desinformatie, maat schappelijke onrust en burgers en  veiligheid van Robert van der Noordaa, Trollrensics , Dr. Marc Schuilenburg, hoogleraar Digital Surveillance, Erasmus School of Law, Arnout de Vries, senior innovator, TNO en Remko van Broekhoven, filosoof? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ met nog seminars op 2 juni en 16 juni 2022 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.