06:11
10 december 2022

GroenLinks Krimpen daagt ministerie voor de rechter

GroenLinks Krimpen daagt ministerie voor de rechter

Wouter van Blanken en Arjan de Bruin van GroenLinks Krimpen aan den IJssel zijn het zat: zij dagen nu ook het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat voor de rechter. Het ministerie houdt zich volgens hen niet aan de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) nu het de openbaarmaking van opgevraagde stukken over het EMK-gifterrein in Krimpen aan den IJssel al bijna een jaar blokkeert.

Groenlinks Krimpen
In oktober 2020 werden er twee Wob-verzoeken ingediend. Arjan de Bruin: “De Wob is heel simpel: een overheidsorgaan dient binnen vier weken een besluit te nemen. Dat kan een keer met vier weken uitgesteld worden, maar hier komt er helemaal niets. Dit hele jaar hoor ik al allerlei toezeggingen, dan weer smoezen en vervolgens nieuwe uitvluchten. We hebben gewoon recht op die stukken!”

Lees verder via regioonline.nl

Meer leren over als overheidsjurist over de Omgevingswet, Aanbestedingswet, Wob/Woo en 3 jaar werken met de AVG? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Juridische Update 2021’ die start op 24 september bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs en wordt georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.