11:05
04 oktober 2022

Gemeentelijke ‘aanval’ tegen stadsvervuiling

Gemeente Amsterdam komt in het verweer tegen de viesheid in de stad, mede het gevolg van de toenemende bezoekersstroom.

Het gebruik van de openbare ruimte is toegenomen en de stad groeit. Schone straten behoren tot de basisvoorwaarden voor de leefbaarheid in de stad. Daarom heeft het gemeentebestuur ingestemd met het Aanvalsplan Schoon Amsterdam 2017 (PDF, 3.7 MB)

Afvalbakken

Dit plan bevat 10 extra maatregelen. Zo komen er teams die het hele jaar door extra schoonmaakrondes maken in 10 nog aan te wijzen gebieden. De gemeente laat tot duizend extra afvalbakken plaatsten of herplaatsen die goed herkenbaar en zichtbaar zijn. Graffiti en kladvervuiling wordt aangepakt. EN bij de 10 grootste evenementen, zoals Koningsdag en Gaypride, is de stad binnen 24 uur weer schoon.

Handhavers

Het aanvalsplan beoogt samenwerking met ondernemers en bewoners. Er komen meer handhavers die samen met reinigers op pad gaan om controles uit te voeren bij locaties waar vaak afval wordt gedumpt. Ook is het de bedoeling dat er ergens wordt schoongemaakt op basis van informatie dat een plek vies is en veel mensen er last van hebben. En niet omdat de straat nu eenmaal op de lijst staat.

Voor uitvoering van het aanvalsplan is er vanaf 2017 jaarlijks 11,2 miljoen euro beschikbaar.

Bron: Gemeente.nu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.