05:38
24 juli 2021

FNV: verduurzaming Tata Steel in IJmuiden moet sneller

FNV: verduurzaming Tata Steel in IJmuiden moet sneller

De verduurzamingsplannen die Tata Steel IJmuiden voor de langere termijn heeft, moeten naar voren worden gehaald. Daarvoor pleit de vakbond FNV Metaal, waar ongeveer de helft van de medewerkers in IJmuiden bij is aangesloten. De Centrale Ondernemingsraad (COR) steunt het voorstel.

Tata Steel wil in 2030 40 procent minder CO2 uitstoten, met name door het af te vangen en in lege gasvelden onder de Noordzee te stoppen. In de jaren daarna wil het staalbedrijf overstappen op installaties waarin groene elektriciteit en waterstof de functie van kolen overnemen. In 2050 zou het bedrijf dan helemaal geen CO2 meer moeten uitstoten.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over ‘next level toezicht’ van Theodor Kockelkoren, Inspecteur-generaal der Mijnen, Staatstoezicht op de Mijnen, Meike Bokhorst, onderzoeker aan de Universiteit Utrecht, Paul van Dijk, consultant op het gebied van toezicht en Prof. dr. Caelesta Braun, Hoogleraar Public Governance and Civil Society, Universiteit Leiden? Doe 17 mei mee met het HCB Seminar Toezicht in Transitie 2021 – Trends in Toezicht & Tips voor het nieuwe kabinet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − twee =