05:06
27 oktober 2021

Flinke tijdswinst voor WKO-inspecteurs dankzij prijswinnende tool

Flinke tijdswinst voor WKO-inspecteurs dankzij prijswinnende tool

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied ontwikkelde een tool waarmee toezicht op WKO-systemen (warmte-koudeopslag) makkelijker wordt. Deze WKO Experttool sleepte bij de Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2020 de publieksprijs in de wacht. Kees Berghuis, Kasper van der Meulen en Bart van Impelen van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied vertellen erover.

Steeds meer bedrijven gebruiken duurzame energie om hun gebouw te koelen en verwarmen. Zoals via een open bodemenergiesysteem, dat gebruik maakt van de kou, warmte en het grondwater in de bodem. Winterkou wordt opgeslagen om te koelen in de zomer en zomerwarmte wordt opgeslagen om te verwarmen in de winter. Een WKO-systeem moet voldoen aan diverse eisen om de bodem niet te verstoren. Omgevingsdiensten houden hierop toezicht.

Lees verder via toezine.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die online plaatsvindt op 2 december 2020 vanuit het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes + 20 =