01:02
22 februari 2024

Fiets- en autodiefstal op retour

HOEVELAKEN – De aanpak van fietsdiefstal lijkt succesvol te zijn. Vorig jaar daalde het aantal aangiften met een kleine tien procent tot 96.507 rijwielen. Daarmee volgt het de positieve ontwikkeling van afname bij autodiefstallen dat in 2015 fors daalde en ook de eerste maanden van dit jaar alweer met 15% afnam. Dat blijkt uit cijfers die de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (Avc) vrijdag naar buiten brengt, maar al in bezit van De Telegraaf zijn.

„De daling van het aantal gestolen fietsen is een positief signaal. We beseffen dat het een zogenaamd ’dark number’ is, want het werkelijke aantal diefstallen van fietsen ligt drie tot vier keer hoger. Maar we moeten in onze aanpak uitgaan van de harde cijfers en die laten zien dat we op de goede weg zijn”, zegt Avc-directeur Titus Visser.
De inzet van lokfietsen, extra toezicht en handhaving op plekken waar veel fietsen ontvreemd worden, is een reden dat er minder gestolen worden. „Daardoor konden alleen al duizend aanhoudingen op heterdaad worden verricht. Daar gaat een preventieve werking vanuit en weerhoudt dieven toe te slaan. Maar ook aan de oproep om een tweede slot te gebruiken wordt massaal gevolg gegeven”, ziet de Avc-directeur.

Lees verder via de Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *