11:16
28 juni 2022

Extreemrechts in Duitsland groeit en is vatbaarder voor geweld

Extreemrechts in Duitsland groeit en is vatbaarder voor geweld

Politiek extremisme in Duitsland is een groeiende bedreiging en komt voornamelijk uit rechtse hoek. Aanhangers worden in toenemende mate beïnvloed door nepnieuws en zijn steeds vaker bereid geweld toe te passen, staat in een nieuw rapport van de Duitse binnenlandse inlichtingendienst.

Afgelopen jaar waren er 33.476 politiek gemotiveerde misdrijven in het land, een lichte stijging ten opzichte van 2020 toen er 32.924 werden geregistreerd. Maar bij het aantal politiek gedreven geweldsmisdrijven is een toename van 10 procent te zien. “Extreemrechts extremisme blijft de grootste extremistische bedreiging voor onze democratie”, zei minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser dinsdag bij de bekendmaking van het rapport. “We zien hier een hoge mate van vatbaarheid voor geweld.”

Lees verder via dvhn.nl

Meer leren over burgers en  veiligheid waaronder desinformatie en maatschappelijke onrust van Robert van der Noordaa, Trollrensics  en Remko van Broekhoven, filosoof? Kom naar het slotseminar van de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ op 16 juni 2022 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.