11:07
09 december 2022

Experiment NZa voor meer autonomie wijkverpleegkundige

Experiment NZa voor meer autonomie wijkverpleegkundige

Meer professionele autonomie voor de wijkverpleegkundige: daar moet de nieuwe bekostiging in de wijkverpleging toe leiden die 1 januari aanstaande ingaat. Maar ook moet de nieuwe systematiek meer ruimte geven voor preventie, innovatie en samenwerken, aldus de NZa.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor het experiment. Enige voorwaarde is volgens de NZa een overeenkomst afsluiten met een zorgverzekeraar. Alle gecontracteerde zorgaanbieders die werken met een integraal uurtarief maken nu namelijk ook gebruik van een experiment. Zij kunnen voor 2022 op dezelfde manier afspraken maken met een zorgverzekeraar en maken zo automatisch ook gebruik van het nieuwe experiment.

Lees verder via skipr.nl

Meer leren over Next Level toezicht? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Toezicht in Transitie 2021 – Next Level toezicht in de praktijk’  met Theodor Kockelkoren (Staatstoezicht op de Mijnen), prof. Muel Kaptein (hoogleraar Erasmus Universiteit), Paul van Dijk (adviseur) en Meike Bokhorst (Universiteit Utrecht, Nationale Ombudsman)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.