02:16
02 augustus 2021

Enquête naar kansspeldeelname door jongeren

Enquête naar kansspeldeelname door jongeren

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft een rapport gepubliceerd waarin de resultaten staan van een in 2019 gehouden enquête onder respondenten van 16-30 jaar.

De doelstelling van de Ksa was inzicht verkrijgen over de mate waarin minderjarigen en jongvolwassenen deelnemen aan kansspelen. De resultaten zijn geanalyseerd voor 16-17 jarigen en vergeleken met de resultaten voor jongvolwassenen (18-23 jaar) en volwassenen (24-30 jaar). De resultaten van de enquête zijn ook vergeleken met de resultaten van een (bredere) bevolkingsenquête in 2016. Voorkomen dat jongeren kunnen deelnemen aan kansspelen is een prioriteit van de Ksa. Het brein van minderjarigen is nog niet volgroeid, dat maakt ze extra kwetsbaar voor verslaving. Er zijn aanwijzingen dat op jonge leeftijd in aanraking komen met gokken, (ook) op latere leeftijd tot problemen kan leiden.

Lees verder via kansspelautoriteit.nl

Meer leren over gedrag en handhaving? Volg 1 juli het HCB Online Seminar Gedrag en handhaving voor, tijdens en na een lockdown met Adriaan Denkers

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die plaatsvindt op 30 september 2020 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Kom 10 november naar de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − 3 =