12:37
27 mei 2022

Elwin Veldhuis, Haags Congresbureau: ‘Daar doen we het voor – deel 2!’

Elwin Veldhuis, Haags Congresbureau: ‘Daar doen we het voor – deel 2!’

Donderdag 3 december vond onze eerste HCB Studiedag over extern toezicht plaats, getiteld ‘HCB Studiedag Toezichtstrategieën in de Praktijk 2020’.

Deelnemers vanuit onder meer het Agentschap Telecom, de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de Inspectie Justitie en Veiligheid en het College van Toezicht Auteursrechten bewezen samen met de inspirerende sprekers dat een goed afwisselend en inhoudelijk programma ook online prima te verzorgen en volgen is.

Vrijdag heb ik de eerste resultaten mogen ontvangen van onze online enquête naar de bevindingen en ervaringen van onze deelnemers aan de HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de Praktijk 2020’ die wij, het Haags Congres Bureau, hebben georganiseerd in samenwerking met Vide.

De sprekers namen de deelnemers mee in de theorie en praktijk van een aantal toezichtstrategieën, waarbij er specifiek aandacht was voor Horizontaal Toezicht en Bestuursgericht Toezicht. Wat is het, wanneer werkt het (en wanneer niet) en welke lessen zijn er te leren over de toepassing in de praktijk?

Natuurlijk had ik al wel begrepen en vernomen dat de deelnemers enthousiast waren over de studiedag en sprekers, maar het blijft natuurlijk magnifiek om dat wederom in mooie bewoordingen terug te lezen in de evaluaties. Zo schrijft Walther Verhoeven van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd:

‘Boeiende en leerzame studiedag over Horizontaal en Bestuursgericht Toezicht met uitstekende sprekers plus even goede dagvoorzitter’. Walther Verhoeven, Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

Kijk, daar doen we het voor! Sinds 2015 proberen we programma’s te maken die er toe doen, die plaatsvinden op aangename locaties (of online) en plezierig zijn om naar toe te gaan of online te volgen en waarbij we de beste sprekers uit wetenschap, praktijk en advies voor je selecteren. Het blijft fantastisch als de beleving en ervaring van deelnemers daarmee overeenstemt.

Chapeau dus voor de sprekers Paul van Dijk (tevens dagvoorzitter) Lisette van der Hel, Meike Bokhorst, Bert Lichtenberg en Cornelis Jan Diepeveen allen goed tot zeer goed beoordeeld. En natuurlijk dank aan de deelnemers vanuit het hele land.

Voor 2021 zijn we druk bezig met het bekijken en toetsen van thema’s waar we verdere verdieping op kunnen aanbieden.

Graag tot ziens weer op een van onze bijeenkomsten!

Elwin Veldhuis
programmamaker & directeur
Haags Congres Bureau

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.