06:46
12 juni 2021

Elke toezichthouder kan corona-toezichthouder worden

Elke toezichthouder kan corona-toezichthouder worden

Verschillende toezichthouders kunnen worden aangewezen om toezicht te houden op de naleving van de corona-regels. Dit blijkt uit het voorontwerp van de Tijdelijke wet maatregelen covid-19.

De Wet publieke gezondheid wordt nu gehandhaafd door de NVWA en de IGJ, maar de minister kan straks tijdelijk ook andere toezichthouders aanwijzen.

De Tijdelijke wet maatregelen covid-19 bevat bepalingen in verband met maatregelen ter bestrijding van de epidemie van covid-19 voor de langere termijn. Een voorontwerp is op de website gemeente.nu te vinden.

Lees verder via toezichttafel.wordpress.com

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die online plaatsvindt op 2 december 2020 vanuit het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Volg 10 november online de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + 12 =