12:16
22 maart 2023

Elf illegalen in Aalten aangetroffen die niet mochten werken

Elf illegalen in Aalten aangetroffen die niet mochten werken

De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft tijdens een controle gisteren, dinsdag, in Aalten elf werknemers aangetroffen die niet in Nederland mogen werken. Hun werkgever heeft geen tewerkstellingsvergunning voor hen aangevraagd terwijl dit wel verplicht is. Allen hadden de Oezbeekse nationaliteit. Verder onderzoekt de Arbeidsinspectie of er sprake is van ernstige benadeling.

Het was niet de eerste keer dat de Arbeidsinspectie deze locatie in de gemeente Aalten bezocht. Vorige week bracht de inspectie ook al een bezoek en werden er acht personen met dezelfde nationaliteit aangetroffen. Ook voor hen had hun werkgever geen tewerkstellingsvergunning aangevraagd. De werknemers werkten vermoedelijk als bouwvakkers.

Volgens de Arbeidsinspectie worden steeds meer Oezbeken naar Nederland gehaald door malafide aannemers. Vaak moeten ze hier onder erbarmelijke omstandigheden voor een laag loon werken.

Lees verder via inspectiewerkt.nl

Leren en reflecteren als burgemeester, wethouder, hoofd van politie, officier van justitie of hoofd OOV op veiligheidsthema’s als mensenhandel, cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met prof. dr. Bob Hoogenboom, Hans Moors, prof. dr. Jon Schilder, prof. dr. Masja van Meeteren en prof. dr. Janine Janssen.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 4 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *