04:34
24 oktober 2021

Eigen reputatie weegt zwaar bij prioriteiten van toezichthouder

Eigen reputatie weegt zwaar bij prioriteiten van toezichthouder

Bij de besluitvorming over prioriteiten houdt een toezichthouder sterk rekening met de eigen reputatie en met strategische overwegingen. Dit blijkt uit het proefschrift “Finding Food Fraud” Karen Gussow. Zij deed onderzoek bij haar eigen werkgever, de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA).

De NVWA geeft doorgaans prioriteit aan voedselzaken die verband houden met ongeschikt en onveilig voedsel en met hoge illegale winsten, aldus Gussow tijdens de verdediging van haar dissertatie. Maar de dienst houdt ook rekening met haar eigen reputatie en allerlei interne overwegingen. “En die wegen soms eigenlijk zwaarder.”

Lees verder via toezichttafel.wordpress.com

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die online plaatsvindt op 2 december 2020 vanuit het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Volg 10 november online de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + tien =