08:03
17 juni 2024

Eenduidig huisvestingsbeleid arbeidsmigrant

Eenduidig huisvestingsbeleid arbeidsmigrant

De zeven gemeenten in West-Friesland bereiden een gezamenlijk beleid voor om arbeidsmigranten te huisvesten. Het onderwerp komt op 15 februari aan de orde tijdens een regionale radenbijeenkomst in het Oorlogsmuseum in Medemblik.

Basis voor de aanpak van gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec zijn de uitkomsten van een economisch onderzoek door Decisio. Dat bureau becijfert dat er in 2030 zo’n twaalfduizend arbeidsmigranten in de regio actief zijn. Dit komt neer op een jaarlijkse groei van gemiddeld zo’n 5 procent.

Het merendeel van de arbeidsmigranten in West-Friesland werkt in de agrarische sector. Iets meer dan de helft verblijft meer dan een jaar in de regio. Eerder onderzoek uit 2021 naar geschikte locaties voor de huisvesting van de werknemers heeft negentien ‘voorkeurzoekgebieden’ opgeleverd in de Kop van Noord-Holland.

Lees verder via ltonoord.nl

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *