02:49
09 juni 2023

Een-op-een-contact zorgt voor kwaliteit in de babygroep

Een-op-een-contact zorgt voor kwaliteit in de babygroep

Kinderdagverblijven moeten de kwaliteit verbeteren. Hoera in Maasbree vertaalt dat in persoonlijke zorg en veel contact.

Noa heeft net fruit gegeten. Als pedagogisch medewerker Claudia Boots haar in de draagzak rondsjouwt en over haar rug wrijft, houdt ze haar oogjes nauwelijks open. Bij kinderdagverblijf Hoera is lijfelijk contact belangrijk. Boots gebruikt geen parfum, lacht ze. “Sommige ouders vinden een draagzak al best intiem, moeders willen liever niet dat hun baby aan het eind van de dag naar een ander ruikt.”

Dit jaar is de wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) ingegaan. Opvangorganisaties moeten meer kwaliteit bieden: elk kind krijgt een eigen mentor, die de ontwikkeling volgt en contact onderhoudt met de ouders. Elke medewerker wordt gecoacht door een hbo’er. En een belangrijk verschil in de babyopvang is dat elke medewerker vanaf januari 2019 nog maar drie baby’s mag verzorgen, in plaats van vier.

Lees verder via trouw.nl

Meer leren over hoe Hoera Kindercentra positie kiest? Kom 4 december luisteren naar Rudi Peeters tijdens de Nationale Directeurendag Kinderopvang en Basisonderwijs: 2 Nieuwspoort Seminars op 1 dag! Kies Positie en De Kracht van Samen veranderen. Verder met o.a. John Vonk (IKC De Toverberg), Hans van der Loo (Energyfinder, Betterday) en Yvette Vervoort (Buro8020).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *