08:35
23 mei 2022

Educatieve methode Kaleidoscoop verdwijnt in de kinderopvang

Educatieve methode Kaleidoscoop verdwijnt in de kinderopvang

Het educatieve VVE-programma Kaleidoscoop gaat verdwijnen. Het Kaleidoscoop-certificaat van pedagogisch medewerkers zal dan ook verlopen. Voor organisaties betekent dit dat ze mogelijk moeten overstappen op een andere methode. Dit meldt Kinderopvangtotaal.

Het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) heeft zelf besloten te stoppen met het aanbieden van Kaleidoscoop. Het uitvoeren hiervan past niet meer in de rol van het NJi als onafhankelijk en publiek kennisinstituut. In Nederland is er verder niemand die onder de voorwaarden van de Amerikaanse eigenaar, High Scope, Kaleidoscoop kan uitvoeren en daarom verdwijnt het programma.

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 9 juni 2022 naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang en Basisonderwijs’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.