05:53
28 oktober 2021

Drugs-tsunami dreigt in polders rond Utrecht: ‘Criminelen zien dat het minder goed gaat bij boeren en slaan toe’

Drugs-tsunami dreigt in polders rond Utrecht: ‘Criminelen zien dat het minder goed gaat bij boeren en slaan toe’

Een drugslab ingenieus verborgen achter een kast, een boerderij volgepakt met chemisch drugsafval en een xtc-lab zó groot, dat er een extra weg aangelegd moest worden om alles af te kunnen voeren. Het platteland in de provincie Utrecht is mateloos populair bij drugscriminelen. Met komende jaren nog veel meer leegstand en vooralsnog gebrekkig toezicht, dreigt een drugs-tsunami in de polder.

Een sportief ogende auto met blinkende velgen rijdt het erf op. Nette schoenen verschijnen onder het portier, gevolgd door een man met strak gekamd haar. Hij steekt zijn zonnebril nonchalant weg in zijn smetteloze kledij en groet aanwezigen.

Lees verder via ad.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak van ondermijning? Kom 13 november naar de geheel nieuwe editie van ons half-jaarlijks HCB Online Seminar ‘De Veilige Gemeente 2020/2021 – Geïntegreerde aanpak van ondermijnende georganiseerde criminaliteit’ met oa Leonie Willemsen, Programmamanager Ondermijning Gemeente Tilburg, Freek Pecht, Eenheidscoördinator synthetische drugs, Politie Zeeland-West-Brabant en Frank van Summeren, RONT Management Consultants

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + 15 =