10:56
26 november 2022

De Week van Straf met Zorg

De Week van Straf met Zorg

Stalking, kindermishandeling, draaideurcriminelen, partnergeweld. Zo maar wat baleinen van een overkoepelende paraplu genaamd: Straf met Zorg. Een paraplu die bescherming biedt aan een groeiende groep mensen die moeite heeft zich staande te houden in een steeds complexer wordende samenleving. Hierdoor komen sommigen in aanraking met het strafrecht.

#StrafMetZorg
Tijdens de landelijke Straf met Zorgweek van 14 t/m 18 juni 2021 laat het Openbaar Ministerie zien hoe belangrijk het is om te straffen met zorg. Zodat daders een passende straf krijgen, we recht doen aan slachtoffers, én zodat herhaling van crimineel gedrag zoveel mogelijk wordt voorkomen. Het OM werkt hierin samen met partners als Politie, Reclassering, Kinderbescherming en Veilig Thuis.

Gedurende deze themaweek zal het OM via social media dagelijks updates plaatsen. Op Instagram bijvoorbeeld laat een OM-beleidsmedewerker Straf met Zorg zien hoe het is om in de dagelijkse praktijk met dit thema bezig te zijn. Gedurende de week zal het OM Noord-Holland dagelijks korte berichten over actuele zaken plaatsen via het eigen twitterkanaal: @OMNoord_Holland onder vermelding van #StrafMetZorg. Ook staat er een podcast op de planning en verschijnt een nieuwe editie van de Nieuwsbrief Straf met Zorg.

Lees verder via om.nl

Meer leren over een Integrale Persoonsgerichte Aanpak? Kom naar de korte praktijkgerichte HCB Cursus Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2021 die start op 2 juni in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.